Инструкции за ползване на N.I.K.® тестове

 

bulletТехнически бележки

Тестването за вероятни наркотици е трудоемък и скъп процес. Не е възможно криминалните лаборатории да анализират всички постъпили проби за кратък период от време. С помощта на прокуратурата, полицията може да изпълнява задачата да идентифицира предполагаеми вещества като забранени субстанции. Когато резултатът от проведен тест показва наличието на забранена субстанция може да бъдат повдигнато криминално обвинение.

 

bulletКак да използваме N.I.K.® тестовете ?

Всеки N.I.K.® тест съдържа една, две или три химически ампули, поставени в пакет от високоустойчива пластмаса. Това премахва необходимостта от измерване, смесване и фармацевтична подготовка на реагентите. Просто поставете малко количество от съмнителната субстанция в пакетчето, счупете ампулите и наблюдавайте промяната на цвета. Цветния индикатор за положителна проба на самото пакетче ще Ви помогне да интерпретирате резултата.

bulletТестване на неизвестен или съмнителен материал

Всяко специално дизайнирано N.I.K.® пакетче съдържа химикалите, необходими да бъде проведен вероятностен анализ. Тези химикали се намират в предварително напълнени и херметически затворени стъклени ампули. Ампулите са закрепени с пластичен носач във високоустойчивото пластмасово пликче, в което се извършва и самата химическа реакция. Носачът също така подрежда ампулите в реда, в който трябва да се изпълни цветната реакция.

Количеството съмнително вещество за анализ трябва да бъде прах, който се побира на широката  страна на плоска клечка за зъби. Всяко N.I.K.® пакетче съдържа и шпатула за проба, дизайнирана да отмерва точното количество, необходимо за провеждането на пробата. Просто поставете малко количество от съмнителната дрога в пакетчето, счупете ампулите в реда, описан в инструкцията, разбъркайте, изчакайте и наблюдавайте промяната на цвета (или на цветовете). След като ампулата е вече счупена мачкайте повече пакетчето, защото то може да се разкъса от счупените стъкла.

На пакетчето  е отпечатан индикатор за цвета на положителна проба. За да видите правилно промяната на цвета, задръжте здраво пакетчето пред лист бяла хартия.

За всеки тест е важно да наблюдавате четири фактора:

1. Цвят

2. Промяна или липса на цвят

3. Интензитет на оцветяване

4. Местоположението на цветовете в тестовото пакетче

1. 2.
Отворете пакетчето чрез приплъзване на капачката Добавете пробата с приложената шпатула
3. 4.
Счупете ампулата и разклатете пакетчето Дръжте здраво пакетчето и наблюдавайте промяната на цвета

Връщане към предишната страница...