ПОЧИТАЕМИ ДАМИ, ИНТЕРЕСУВАЩИ СЕ ОТ ПРОБЛЕМА БАКТЕРИАЛНА ВАГИНОЗА,

БАКТЕРИАЛНАТА ВАГИНОЗА Е ДОСТА СЕРИОЗЕН ЗДРАВЕН ПРОБЛЕМ И ТУК ДАВАМЕ ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕГО. ПОРАДИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ГОЛЯМО КЛИНИЧНО ПРОУЧВАНЕ ВРЕМЕННО ЩЕ ПРЕУСТАНОВИМ РАБОТА С CAREPLAN VpH ДО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА КЛИНИЧНОТО ПРОУЧВАНЕ.

ТЪЙ КАТО СЕРИОЗНОСТТА НА БАКТЕРИАЛНАТА ВАГИНОЗА НИ Е ДОБРЕ ИЗВЕСТНА, НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ДА ВИ ОСТАВИМ БЕЗ ПРОДУКТ ЗА САМОТЕСТВАНЕ.

ОТ ЮНИ 2013 НИЕ ВЕЧЕ РАЗПОЛАГАМЕ С ВТОРИ ПРОДУКТ ЗА САМОТЕСТВАНЕ И ДИАГНОСТИКА - ECOCARE pH ТАМПОНИ, ПРИЗВОДСТВО НА MEROSYSTEMS, ГЕРМАНИЯ. ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОДУКТА МОЖЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ ОТ ЛИНКА ПО-ДОЛУ.

ВСЕ ОЩЕ СРЕЩАМЕ ТРУДНОСТИ В КОМУНИКАЦИЯТА С АПТЕКИТЕ ДА ПОДДЪРЖАТ ПОНЕ ПО ЕДНА, ДВЕ ОПАКОВКИ ЗА ВАШИТЕ НУЖДИ. ЗАТОВА ВИ ДАВАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СИ ПОРЪЧВАТЕ И ДВАТА ПРОДУКТА ДИРЕКТНО ОТ НАС. НИЕ ЩЕ ВИ ГИ ДОСТАВИМ ВЪВ ВАШИЯ ДОМ (ЗА ГРАД СОФИЯ ДИРЕКТНО), А ЗА ОСТАНАЛИТЕ ГРАДОВЕ С КУРИЕР В РАМКИТЕ НА 24 ЧАСА. НОВ МЕЙЛ ЗА ДИРЕКТНА ПОРЪЧКА - vaginalcare@fromvoulevs.com. ВАШЕТО ЕДИНСТВЕНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ДА ЗАПЛАТИТЕ ЦЕНАТА НА ТЕСТОВЕТЕ ПЛЮС ОКОЛО 5 лева ТРАНСПОРТНИ РАЗХОДИ. МОЛЯ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА УКАЖЕТЕ ТОЧНИЯ АДРЕС, ТЕЛЕФОН И ИМЕНАТА СИ.

МОЛЯ, ПРОЧЕТЕТЕ ИНСТРУКЦИИТЕ ПО-НАДОЛУ И АКО ИМАТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ ДИРЕКТНО С НАС НА vaginalcare@fromvoulevs.com

Урогениталната флора на жените обхваща повече от 50 вида микроорганизми, от които ключово важни са лактобацилите. Те структурират епитела на влагалището в колонии и образуват защитен биофилм, който предпазва от развитието на болестотворни микроорганизми, като поддържат определена киселинност на влагалището.
Киселинността се измерва с рН стойност, като стойностите под 7,0 определят кисела среда, а тези над 7,0 – алкална. Нормалната стойност на рН на влагалището е между 4,0 и 4,5.

Численото доминиране на определени бактериални видове (напр. гарднерела) и липсата или силното намаление на лактобацилите обуславят състояние, наречено бактериална вагинална инфекция или бактериална вагиноза (БВ). В такъв момент започва "омагьосаният кръг" на развитието на инфекцията - колкото повече болестотворни микроорганизми се развиват във влагалището, толкова повече се алкализира киселинността (нараства стойността на рН) и това дава предпоставка за още по-масовото развитие на болестотворни микроорганизми.

БВ предизвиква редица усложнения поради това, че в над 50% от случаите протича без никакви прояви и поради това не се разпознава и диагностицира навреме. Това довежда до хронифициране и усложнения, като микроорганизмите могат да преминат в горните отдели на репродуктивния тракт и да предизвикат възпаления на малкия таз. При бременните жени такова възпаление може да отключи механизъм на преждевременно раждане. Около 2/3 от случаите на преждевременно раждане се дължат на БВ. От 2002 г. БВ е включена в списъка на "критичните инфекциозни заболявания".

Поради тази причина важен диагностичен критерий за наличието или отсъствието на БВ е следенето рН на влагалището, което може да се извършва самостоятелно.

Важно е да се знае, че за небременните жени е необходимо да се тестват най-рядко веднъж на две седмици, а бременните жени трябва да се тестват два пъти седмично в периода от 12та до 37ма гестационна седмица. И в двата случая ако се установи стойност на рН по-висока от 4,5 трябва да се направят няколко поредни тествания (в рамките на един-два дни) и ако стойността се задържи или се увеличава – да се потърси веднага съдействието на лекуващия гинеколог за потвърждаване на диагнозата и евентуално лечение.
Това е особено важно за бременни, които са имали вече преждевременно раждане или спонтанен аборт, или са бременни с повече от един плод. Също така тестването е ОСОБЕНО ВАЖНО да се провежда редовно през летния период, когато имате контакт с морска вода или вода в басейни, което от своя страна е потенциален повишен риск за възникването на вагинална бактериална инфекция.

Клиничните проучвания показаха, че използването на продукт, с който може самостоятелно да се тества киселинността на влагалището може да намали неколкократно риска от преждевременно раждане (1,2). Самостоятелното тестване увеличава вероятността да се открие бактериалната инфекция достатъчно рано, за да има ефективно лечение.

Не забравяйте: при две последователни стойности на рН по-високи от 4,5 се обърнете веднага към Вашия гинеколог за потвърждаване на диагнозата и при необходимост – спешно лечение!

ЛИТЕРАТУРА:

1. Е. Зигмунд Шулце, У. Б. Хойме, Е. Битцер, П. Венцлаф, Самостоятелно измерване на рН-стойности с цел намаляване на риска от преждевременно раждане, ГЕБУРТСХИЛФЕ УНД ФРАУЕНХАЙЛКУНДЕ, Родилна помощ и гинекология, Бр.1, Годишник 65, Януари 2005, Стр. 1-118, Издателство Георг Тиме КГ, пощ. код 30 11 20, Щутгарт
2. У. Б. Хойме, Н. Швалбе, Е. Залинг, Ефективността на предприетите в Тюрингия мерки срещу преждевременното раждане 2000 г. се потвърждават от перинаталната статистика от 2001-2003 г., ГЕБУРТСХИЛФЕ УНД ФРАУЕНХАЙЛКУНДЕ, Родилна помощ и гинекология, Бр. 3, Годишник 65, Март 2005, Стр. 227-340, Издателство Георг Тиме КГ, пощ. код 30 11 20, Щутгарт

 

ЛИНКОВЕ КЪМ ПРОДУКТИТЕ:

EcoCare pH Comfort
CarePlan VpH

 

© Copyright Fromvoulevs Ltd.

Free-counter-plus.com